Google Wave

waduh, apa lagi nih google Wave? googling dulu.. :p

ngambil dari sini: http://wave.google.com/help/wave/about.html

 

What is a wave?

A wave is equal parts conversation and document.People can communicate and work together with richly formatted text, photos, videos, maps, and more.

A wave is shared. Any participant can reply anywhere in the message, edit the content and add participants at any point in the process. Then playback lets anyone rewind the wave to see who said what and when.

A wave is live. With live transmission as you type, participants on a wave can have faster conversations, see edits and interact with extensions in real-time.

artiin sendiri deh yaa, intinya sih kita bisa chatting sekalian kerja pake google wave. karna disitu bisa nambahin foto, video, map dan lain2. nonton videony aja deh. klik Video tentang Google Wave

wave invite

nah, ini contoh halamannya.

 

oia, karena Google merupakan pelopor Cloud Computing, jadi kita ga perlu install apa – apa lagi. cukup buka browser dan ketik aja alamat Google Wave, login dan kita langsung bisa pake. Selain Google Wave, salah satu layanan Google yang menggunakan Cloud Computing adalah Google Docs. Google Docs ini merupakan aplikasi office online dimana kita bisa bikin dokumen seperti Word dan Excel secara online tanpa perlu menginstall aplikasi apapun. yang dibutuhkan cuma koneksi internet, web browser, dan akun gmail.

cukup segitu aja perkenalannya, karena gw sendiri belom nyoba. belum ada temannya, ni pas nulis gw masih bagi2in invitationnya. jadi kalo mo tau banyak, cukup liat videonya aja, dijamin ngerti dan tertarik deh. 😀

 

Rgrds

Topiq

Advertisements

Published by

topiqfurqan

an ordinary little boy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s